21.8.14

Zlatna ptica

     Od prošlog leta ja slušam o ovoj knjizi (Donna Tartt - The Goldfinch), non-stop. Svima se svidela, kroz ceo internet je prohujala. Uprkos tome što je preporučivana od vrha do dna WWW, ja sam izvela fantastičan podvig i uspela da ne saznam ni r od radnje, ni l od likova, sve dok nisam počela da je čitam. Zapravo jedinu informaciju o njoj na početku mi je dao Kindl - da kraja knjige me čeka 43 sata i 10 minuta čitanja, obećavajuće! Zato o knjizi ništa više neću reći, jer vam želim da budete tabula rasa kad je uzmete u ruke, da joj dozvolite da vas zgrabi i odvuče, i da se posle svakih sto strana pitate kako smo sad stigli ovde. Rećiću samo - knjiga je fantastična!



Što se tiče tehničkih stvari prevoda kod nas još uvek nema, ali verujem da će ga uskoro biti. Tako da dok čekate možda pročitate ostale dve knjige Done Tart. Autorka deluje kao strašno  zanimljiva dama, a za ovu knjigu je dobila Pulicera, znači sve zajedno 5+.

;)

19.8.14

Lament nad letom

     Izvređali smo leto na sve moguće načine. Rekli smo mu da je šizofrenično, da ima poremećaj ličnosti, da nas je izneverilo kad nam je najpotrebnije, da nam je smestilo na najpodliji mogući način, da odlazi i ne vraća se više, a ono ne haje i tera po svom. Barem je dosledno.

     Ja sam mu na kraju čak i HVALA rekla. Mora za mene nigde na vidiku ove godine, kupaći slušam kako tužno šmrca već mesecima kad god priđem ormaru. Hvala za antiletnje vreme, leto, jer sam lakše preživela grad.
   
     Ipak, kad je avgust uspeo da prošvercuje malo sunca, uspela sam da prošetam i po koju suknju. 'Ajde, leto, preživećemo te nekako ovaj put, ali zato sledeće godine... nemoj da se svađamo.

Košulja - 100% lan, kupljena u SH radnji, za sitne novce, za manje glamurozne namene. Munjevitom brzinom postaje letnji favorit i zvezda ormara, uprkos dugim rukavima. I da, uvek je tako izgužvana, i uvek izgleda kao da je nova, i da, ne posedujem prijatniju i miliju.

Suknja - kupljena u SH radnji, za sitne novce, za manje glamurozne prilike. Čučala u ormaru i služila za manje glamurozne prilike, a zatim doživela renesansni preporod pre dve godine, kada je iz nepoznatih razloga završila u koferu za more. Od tada vlada letom.

Sandale - zvane Spasiteljke. Prošlog leta je došlo do debakla zvanog mesec-dana-kreveta-povređeno-stopalo-kupi-normalnu-obuću, ma, pričaću vam već. Elem, za malo više novaca, ovog puta, počeo je preporod zvani KKO (Kupovina Kvalitetne Obuće), koji prekinuo eru KSŠS (Kupi Sve Što Sja).

Torba - produkt gore spomenutih mesec dana ležanja.

Naočare - već sam vas time smarala.

Prstenje - H&M, obožavano! Al', realno ima ga na svakom ćošku.

;)

Friends