30.5.15

Vikend izležavanje

     Vikend je, nadam se da se propisno izležavate. Nadam se i da ste svesni da nas jagode uskoro napuštaju do sledeće godine i da treba kvalitetno provesti poslednje trenutke sa njima.
   

      Elem, ako ste se propisno zavalili, ako imate pri ruci šoljicu za srkanje i zdelicu za grickanje, ili koji god vam je vikend modus operandi po volji, dozvolite da vas prošetam po vorld vajd vebu:

*  Slično je ovako i kada imate mačku samo što dobijate mnogo manje podrške i mnogo više otvorene kritike (ili najjednostavniji ignor ako imate sreće).
*  Da li pratite Severusa Snejpa na Instagramu? Ne!? Skandal!!!
*  I jedan zanimljiv blog za kraj, ako vam nedostaje inspiracije za čitanje.

;)

19.5.15

Ma, leopard i zlato

     Bio mi rođendan pre par meseci i šta se desilo? Od tada do danas sam kupila zlatnu torbu i papuče na leopardove tufne (:moooooolim?:). Pa vas pitam, kao ono jednom davno, šta mislite koliko sam napunila trideset jednu ili osamdeset jednu i po?
;)


14.5.15

Iskreno vaš, F. Skot Ficdžerald

     Ako volite Ficdžeralda, Getsbija and all that jazz, gvirnite ovo. Odličan dokumentarac od 4 dela po 15 minuta i nećete primetiti da je prošao sat. Ovde pogledajte prvi deo, a ovde drugi, treći, pa četvrti.
;)



12.5.15

Tuđinka (Outlander)

     Nema veze što me nema trista godina, nema, je l' da? Evo da se iskupim ja vam pišem šta sam čitala, a posle vi meni.


     Imam jednu grupu drugarica na FB, znate onu grupu ,,vaših žena'', svako je ima. Još u gimnaziji smo delile lepote jezičkog smera, pa na njih uvek mogu da se oslonim za dobre preporuke za filmove, serije, muziku i, naravno, knjige. I tako su one ove zime počele da šuškaju o Outlander -u. Načuljim ja uši, kad ono padanje u nesvest, žene u transu, Džejmi, Džejmi, arrr arrrrr... Čujem knjiga, čujem ima i BBC serija, dobro zvuči. Pitam na kraju direktno i one dreknu: ,,ODMA' ČITAJ'!!!''. I ja šta ću: pronađem sve nastavke, napunim Kindl i udri.

     Ljudi moji, ala su me %!!*/#. Čitam ja i pitam se ko mene tu zeza, šta je ovo, gde će ova žena i kako da joj lupim koju vaspitnu? Jooooj, šta me snađe!!! **Spoiler alert/ Dobro, ona je medicinska sestra, ali zašto ne prepoznaje krv stepenicama ako je provela ceo svetski rat u krvi do kolena. Dobro, slučajno se vratila se kroz vreme, ali zašto ne traži fakin stenčugu koja ju je prebacila i ne pokušava da se vrati kući, i kako je slučajno uspela da se uda (misli da žena treba da bude udata u svakome veku u kome živi?). I šta, molim, da li je ona to upravo proćaskala sa čudovištem iz Loh Nesa./ Kapiram ja da je taj Džejmi dobar frajer, ali stranu po stranu ova žena me je koštala nove frizure i farbe za kosu koja je osedela i koju sam počupala dok sam čitala prvu knjigu.

      I pročitala sam je do kraja, i lupala sam se u čelo do poslednje rečenice. Morala sam! Čak sam i nekoliko epizoda serije odgledala, da se ne kaže da joj nisam dala šansu, njoj i onim mojim ženama.

     Ali 'ajde i da priznam da nije sve tako crno*. Da me je neko upozorio na vreme da ne očekujem ništa od više nevinog ali, mnogo dobrog frajera, valjanja u travi i pećini, mačevanja i jahanja, i malo bičevanja, i divnih opisa Škotske, ja bih rekla može, nemam ništa protiv! Ovako je ostao samo gorak ukus u ustima i želja za obilaskom Škotske. Tako da, mili moji, upozoreni ste! Tek sa ovakvim predznanjem usudite se da čitate Tuđinku, pa šta vam svemir da.

*(to mi ne pada toliko teško samo zahvaljujući činjenici da sam nekada davno pročitala prvi deo Twilight)
;)

Friends