22.11.11

Pelerina...

       Baš sam rekla gospođici Psiho Mačkici kad je pisala o ponču, kad sam ja bila mala pončo smo zvali pelerina. Obožavala sam svoju pelerinu iz prostog razloga što se pelerina rimuje sa balerina, pa sam nekako verovala da sam kad nosim svoju pelerinu malo više balerina. Ah, pusti snovi petogodišnjaka! Nikada nisam bila balerina, ali mi je zato ostala reč pelerina, pa je šaljem u svet ovim putem, da se ne zaboravi.
      A ova pelerina je jedan od trofeja iz lova po buvljaku. Samo 200 dinara, a imala je i sestru. Na gomili je bila još jedna, crvena sa kapuljačom, kao da ju je Crvenkapa, lično, izgubila. Novčanik nije mogao da podnese ovu situaciju, tako da sam uzela samo ovu kariranu, ali sam i usrećila onoga ko je kupio drugu.
      Šešir je nasledstvo onog mog finog dečka, nasledio ga od dede. Kupljen je davno u Italiji, valjda, rečeno nam je samo čuvajte ga, vredi bar *** eura i posle toga se više ničega ne sećamo...7 comments:

 1. Baš kontam ovih dana kako želim pončo/pelerinu :D. Ta crvena s kapuljačom zvuči privlačno, al ja bih neku pletenu i šarenu :D.

  ReplyDelete
 2. pelerina je divna (i ja sam to oduvijek zvala pelerina :D ) kakav ulov! jaaako mi se sviđa cjelokupan outfit. Da nije ovako freaking hladno i ja bih sutra na buvljak ,baš sam poželila ..

  ReplyDelete
 3. ja to zovem cape (na engleskom) jer tako mnogo moderno zvuči. mama zove palerina.
  da samo znaš koliko ja želim jednu takvu, jednobojnu, praznu, da je ja nkitim kao jelku broševima i sl.
  ali ne mogu nikakvu da nađem.

  divna je tvoja karirana i šešir - čuvaj ga ko oko :D

  ReplyDelete
 4. Tačno se sećam priče o pelerina-balerina sa mog bloga, divno, ostalo mi je to u sećanju jer znam da si me nasmejala i na taj komentar sam te već zgotivila :D
  Predivna pelerina, predivna i tako jeftina :)

  ReplyDelete
 5. @marsovka sigurna sam da ces naci neku dobru...
  @emina i meni nedostaje buvljak i hvala za pohvale;)
  @selma i ja volim da je zovem cape osecam se tako betmenski :D
  @mackica secas se, jel da?:)

  ReplyDelete
 6. Mozda si ti nju unesrecila sto si je odvojila od sestre, ali si joj divnog momka podarila u vidu ovog sesira!

  ReplyDelete
 7. Jako simpaticna pricica i to o pelerini.I ja pelerinu zovem pelerina , jer me je tako moja mama naucila.Ona je imala divnu jednu.Uvek se setim te mamine pelerine.Nikada nisam upotebila onu drugu rec za istu.
  Volim iskrenost kroz celu tvoju pricu~)

  ReplyDelete

Friends