1.10.12

Instagram post

    Pre dve godine, dok sam još bila samo blogoposmatrač, počele su da se pojavljuju savršeno starinske fotografije, koje su izgledale kao da ih je uslikao lično moj deda. Ali nije, jer gde bi moj deda mogao da uslika stopala moje omiljene blogerke iz ptičje perspektive. Hipstamatic mu je bilo ime, filteru, ne dedi. Istraživala ja tako, ti hipsteri, svašta se sete... I nađem: aplikacija za IPhone (odakle mi IPhone, dem it!), ne postoji verzija za PC, samo IPhone.
    Ma nećete vi mene, krenem ja da tražim varijacije na temu. I nađem, nije da nije. Prvo Poladroid. Može i da se skine i da se instalira na računar. Imaš pravi mali polaroid aparat i možeš da treseš sličicu dok se ne pojavi. Kao Andre 3000! Jedino što su opcije ograničene, šta izađe, to ti je, ali vrlo šarmantno u svakom slučaju.
   Onda nađem Picnic, koji je skoro dobio unapređenje i postao PicMonkey. E, to ja zovem Fotošop za lenjivce. Šta sam sve naučila tu da radim, mogla bih knjigu da napišem (stvarno!).
   I na kraju Pixlr-o-Matic. Završava posao kad si lenjiji od lenjivca ili nemaš net. Radi i na Androidu, za onaj drugi me baš briga :)
   Ali da se vratim ja temi. Sve me nešto duša i dalje bolela za taj Instagram, mada sam se pravila da me baš nešto briga, princip - kiselo grožđe!
   A onda dođe i taj dan. Daju oni Instagram i slatkom, zelenom Androidu (ko još voli polupojedene jabuke, moliću!). Bila sam kul, nisam odmah poletela. Sačekala nekoliko dana da se slegne prašina i onda otvorila nalog. I da vam kažem, NIŠTA POSEBNO. (Nek digne ruku ko je prvi rekao znali smo!).
Svi programi koje sam vam nabrojala daju bolje rezultate. Jedino što me je zadržalo je skladištenje trenutaka u lepom pakovanju, a da ne moram prvo da nosim kući, palim, stavljam USB kabl, propustim kroz filtere, i mnogo više od tri tačke. I znate šta još? Više i nemaju Hipstamatic, eto ti sad!
  A da, što se tiče Android telefona, e pa, nemam ti ja to! Eto, da vas zabavim još malo... (dramska pauza za smeh). Nemam, ali ima moj fini dečko (još jedan od dokaza koliko je fin).
  I tako, ja imam Instagram nalog. Ako nemate pametnija posla, a imate Androida ili onog drugog, (ili ima vaš fini dečko), vi me pratite, neću se ljutiti. Čeka vas nešto ovako i ovako:


1. Sijamka - grafit koga više nema, kao što rekoh, skladištenje;
2. Ogromni plišani pas na ogromnom koferu, uočen na autobuskoj stanici. Blago detetu kome je stigao!

:)

4 comments:

 1. Ja nemam instagram, niti tako dobar telefon, a i mob mi je na kredit, pa mi se bas ne trosi kredit za da bi isla ne internet!!
  Ali cim budem imala mob na racun i malo bolji telefon imacu valjda i instgram.Valjda!!
  A moj fini decko isto ne pati puno za dobrim i skupim telefonima, ali mozda se i to promeni u skorije vreme!!

  ReplyDelete
 2. Nit imam telefon za instagrama nit mi je toliko zanimljiv, sviđa mi se ova mačka.
  A za uređivanje fotografija nekad koristim Picmonkey, nije za instagrama ali ima finih funkcija ovako, google it.

  ReplyDelete
 3. Imam telefon, nemam instagram :D
  Nije me ponelo to, mnogo mi je draže ovo editovanje na mom kompu :)

  ReplyDelete
 4. 'Hipstamatic mu je bilo ime, filteru, ne dedi.' - volim kada mi ovako ujutru nabacis osmeh na lice :D

  elem, smorila sam se od svih instagram postova u okolini...imam nalog, ali spava :)

  ReplyDelete

Friends