25.2.13

Ma, tu neko odelce...

     Bilo je to tamo, davne 1989. ili '90., imala sam 5-6 godina, i da se u tom trenutku pored mene našao neki putnik kroz vreme (Doktor?), rekao bi - Ova mala će pisati blog, garant! U nekoj robnoj kući, u gradu Sarajevu, isprobavala sam jedno odelo, kivi zeleno sa roze tufnama, blejzer i šorc. Kada sam izašla iz kabine i stala između dva ogromna ogledala (ona koja, kao i sve ostale ogromne stvari, postanu prosečna kad porasteš), a odelce se umnožilo bezbroj puta. Narednih godinu dana izlazilo je u specijalnim prilikama - za rođendane, školske priredbe i posebne goste.     Kada smo u žurbi otišle iz Sarajeva, sa dve male torbe odeće za dve male i jednu veliku devojku, za njega nije bilo mesta. I nedostajalo mi je godinama. Zeleni blejzer i šorc na roze tufne, žuto prase i ormar sa društvenim igrama, nedostajali su mi. U specijalnim prilikama, na školskim priredbama, za rođendane. Setila sam ga se i za malu i veliku maturu, i kad sam diplomirala.
     A moda se vraća i ono bi se vratilo, kad tad ili, recimo, baš sad. Samo sad kad dobro razmislim mislim da mi sad i ne bi nešto stajalo. Taj blejzer jeste bio nekako kockast, a to znači da se nikako ne bi dobro slagao sa sadašnjim, khm, obimom grudnog koša. Ma, verovatno bi me ,,širio u gornjem delu''. A i šorc jeste bio malo kratak, a ja u ovim godinama... I ta kivi zelena i te roze tufne, svakako ne bi bile mudar izbor za nekoga sa crvenom kosom, osim možda za Uskrs, kao inspiracija za farbanje jaja... A i mislim da bi mi to kivi zeleno odelo na roze tufne, danas svakako bilo malo, tako da sam rešila da ga ostavim na miru. Samo, bilo bi lepo da mi je ostala bar neka slika...

;)

PS Kod Saške opet žurka!


12 comments:

 1. The Doctor <3. Ja mislim da te Doktor vidio u tom odjelcetu poveo bi te odmah sa sobom, ne bi ga morala čekati kao Amy :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. nisam stigla do amy, jos, samo do marte, a sad obnavljam gradivo, pa sam opet kod rouz :)
   sve se nadam da bi doktor prepoznao my kind of crazy ;D

   Delete
 2. Baš me nekako raznježio i rastužio ovaj post...ali važno je sjećanje, možda nije ostala materijalna uspomena, ali odjelce je tu u sjećanju :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) bas me nesto proganjalo ovih dana :)

   Delete
 3. presladak ti je post....i priča o odelcetu...baš me je raznežila. Hmmmm, možda bi mogla samo neki detalj sa tim dezenom da odradiš, za neke posebne trenutke ;)

  ReplyDelete
 4. Lepo si ti to sebi sve pojasnila i obrazlozila. Ipak, kad vec imas crtez, mozda i da sasijes barem neki detaljcic. Cisto sa te mine zelja :)) (Btw, bas me raznezila i prica i sam kompletic)

  ReplyDelete
 5. A valjda je naslo novu vlasnicu koja ga je mazila i pazila..

  ReplyDelete
 6. Mene odmah neka nostalgija uhvati kad spomeneš Sarajevo, iako sam u njemu...

  ReplyDelete
 7. Baš me raznježio post, lijep je :) Napravi si, kako je netko rekao, detalj u tom uzorku.

  ReplyDelete
 8. Ah, te tufne nezaboravne!

  ReplyDelete

Friends