5.12.11

1, 2, 3 okreni se


       Decembar nam se mota oko nogu, pa se baš nešto mislim kako ovo moje plavo nebo više nije prikladno. A u glavi mi samo sijalice za jelku, one fine kineske, može bele, plave ili šarene. Prošlogodišnje sam likvidirala negde u martu, bila sam previše zahtevna po pitanju stila svetlucanja, pa su na kraju uz veliko puf, nekoliko varnica i prijatan miris spržene plastike, one digle ruke od mene. Još nisam kupila nove, ali su zato dobile počasno mestu na hederu. Može?
      A dok ne stignemo do Nove godine, poklona i svega ostalog novog, ja sam htela da vam pokažem nešto staro. Od danas je ponedeljak* dan za stare stvari, da se ne bi zagubile kad stignu nove, da se ne osete zapostavljeno. Dakle ponedeljak, dan za ono što već imamo (možda zaključimo da nam i ne treba novo*).


1. Dva omiljena prstena - imam ih već dve godine i stalno ih nosim sa sobom, makar i u torbi, ako mislim će mi smetati na ruci.
2. Bata i Seka su sa mnom od petog razreda. Seka liči na moju sestru i zato sam je obožavala, kad sam bila mala želela sam ravnu plavu kosu kao njih dve. Batu je izabrala moja sestra jer je podsećao na najboljeg druga. Danas stoje na polici sa knjigama na počasnom mestu. Bata je u međuvremenu izgubio cipelu, ali se još drži, pravi je frajer.
3. Zlatni sat je mamin, a srebrni tatin (nisu su stvarno zlatni i srebrni, naravno, inače ne bih ja bila ovde). Nijedan ne radi, ali ko još danas nosi sat da bi video koliko je sati, je li? Tatin je čak i na navijanje, pa za njega još ima nade.


Ako još neko odluči da podeli svoje blago neka ostavi link u komentarima, želim da vidim. 
* I sledeće nedelje će ovaj post stvarno stići u ponedeljak, ove ga je sprečio heder u izgradnji.

11 comments:

  1. Svidjaju mi se i post i novi header - oba su nekako zimski nostalgicni :)

    ReplyDelete
  2. Kako predivna ideja :). Rozi prsten je prelijep. Ja ne znam da imam išta od petog osnovne ili ranije tako drago kao tvoji Bata i Seka :).

    ReplyDelete
  3. Mamin i tatin sat su divnii, a i fotografije!

    ReplyDelete
  4. Joj, bata i seka, raspilavila si me, hehe :D

    ReplyDelete
  5. jooj to je super slatko..ja imam dosta maminih stvari koje nosim tipa harley davidson remen i još neki smeđi kožni koji su stari oko 25 i više godina :)

    ReplyDelete
  6. Ni ja se ne bih odvajala od tako lepog prstenja :)

    ReplyDelete
  7. ♡ odlična ideja!
    ponedjeljak za stare stvari...
    ne samo da se hvalimo novim stvarima, kad stare imaju i dušu i svugdje su bile, na raznim putovanjima, rođendanima, šetnjama s nama.

    mislim da nama svima treba mnogo manje stvari nego što imamo.
    više bi ih cijenili!

    oduševim se svaki put kad mi mama priča kako je voljela jedan kaput, i čuvala ga godinama, a mi svake godine novi kupimo.

    bato je pravi frajer. u Sarajevu kažu "frajko" to mi je pravo smiješno ;)

    ReplyDelete
  8. kako sam ja tek sad otkrila tvoj blog(kod hiPop na strani :))? predivni postovi, tako iskreni, tako devojački,nalazim se u svemu. Piši češće :) Pozdrav od jedne psihološkinje :D

    ReplyDelete
  9. @anonymous: pocrvenela^.^ hvala puno i potrudicu se :)

    ReplyDelete
  10. Divan ti je post!!
    Uvek kada dodjem na tvoj blog ostanem dirnuta iskrenostu celom pricom, a i idejom oko samog teksta, a i slike.
    Pozdravljam te puno sa 8. martom!!!Sve najlepse!!Ljubac!! <3

    ReplyDelete

Friends