30.1.12

1, 2, 3 treći put

Prvi ponedeljak za nešto staro u ovoj godini. 


Kada sam bila osmi razred drugarica me je ubedila da svako treba da ima svoju amajliju (posledica toga što joj je deda sa putovanja doneo ogrlicu sa velikim metalnim priveskom i rekao joj da je to amajlija). I tako je počelo moje putešestvije da pronađem svoju, sada neophodnu, amajliju. Kinezi su tek počeli da se naseljavaju u zemlji Srbiji, pa je njihova roba još uvek spadala u egzotiku (a danas...) i kod njih sam i pronašla belo srce, koje je narednih nekoliko godina na kožici, oko mog vrata, revnosno vršilo svoju dužnost amajlije. Onda je sister htela svoju amajliju, pa smo pronašli ovo plavo. Za ovo treće nemam pojma odakle nam, možda je i mami trebala amajlija. Sve sam ih u pronašla pre neki vikend u sesiji bauljanja po roditeljskom gnezdu. Mislim da će poslužiti za neki budući UBS (Uradi Bre Sam).


Narukvice kupljenje za 50 dinara na buvljaku, pre 5-6 godina. Ne odvajam se od njih, uvek su u neseseru. Sa veće mi je otpala jedna pločica kada sam se lupila u stub u gradu nemam pojma kako, ali čula sam kad je otpala samo nisam shvatila šta je u pitanju. Tek kad sam videla da jedna fali, vratila sam se i pola sata tražila oko pomenutog stuba , ali nisam je našla. Ne primećuje se da nedostaje, ali ja znam i duša me boli.


A u već pomenutoj sesiji bauljanja po roditeljskom gnezdu izgubila sam labelo. U ovim prijatnim danima labelo je jedna od osnovnih životnih potrepština, to svi shvatamo. Ali nedeljom u malom rodilteljskom gradu, teško ćete kupiti novo. A onda nastupa tata. Ima on jedno novo neotvoreno, odlično je, svaki dan koristi svoje. Prva pomisao O NE, ali na insistiranje probam i otkrijem novu ljubav prema grožđanoj masti. Mala, slatka, roze, sa jagodicama, ko bi joj odoleo. Ova je stvarno dooobra.

;)

   

17 comments:

  1. hahhah. Ona srculencad su stvarno slatka, a to za narukvicu mi je poznato. Ništa gore nego kad čuješ onaj neki zveket, a nemaš blage veze odakle, ni kako.. samo ti neki unutrašnji glas govori da ćeš saznati uskoro :)

    ReplyDelete
  2. Pričala mi je mama nedavno o grožđanoj masti, kako nisu smjeli koristiti karmin u srednjoj školi, pa su ona i drugarica mazale usta njom jer je ostavljala crveni trag :D.

    Volim ove tvoje postove o starom i dragom :).

    ReplyDelete
  3. Ja sam pomalo opsednuta amajlijama ^^

    Aww, grozdjena mast, to bas davno nisam koristila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a usla si u fazu :D
      pa, retko se nadje dobra, ova na koju sam nabasala je stvrano odlicna.

      Delete
  4. Jaooo ova srca su premedena <3
    Meni je amajlija bila mala kornjačica privezak nošen na kožici kroz osnovnu školu, onda sam zaključila da donosi nesreću i sakrila je negde, nepronađena je i dan danas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. verovatno ti sada potajno donosi srecu:)

      Delete
  5. srca su skroz slatka,i narukvice mi se svidjaju.ja sam tako bila utripovala da je jedno malo srce od tisovine moja amajlija,godinama ga nisam skidala

    http://fashionbymental.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Jao, pokusavala sam da se setim gde sam juce citala ovaj post a mrzelo me da se ulogujem da komentarisem :) Imam i ja srce i to tirkizno <3 Iskopala sam ga letos i nisam prestala da ga nosim :) A grozdjana mast je bila hitic. U to neko osnovnoskolsko vreme ,ona mlada dama koja je imala labelo bila je glavna (a bile samo dve vrste - plavi i crveni..posle se pojavila i kamilica s' divnom reklamom koju nigde ne mogu da nadjem)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja sam vise volela plavo, a sad obozavam passion fruit!
      bas mi je drago da si se ulogovala;)

      Delete
  7. miris grozdjane masti <3

    nego, UBS, bas si me nasmejala :)

    a zasto toliko ne mozes da se odvojis od ovih divnih mother of pearl(pisem na engleskom jer je toliko romanticnije :) lepotica ne mozes da se odvojis...pa, potpuno razumem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mirise na jagodu, ali onako lepo. inace su uglavnom kljakave, ali ova je mnogo lepa kremasta.

      UBS svakog dana ;)

      mother of pear, to sam prvo procitala :D trebao mi je trenutak da shvatim :) ali u pravu si, jeste romanticnije!

      Delete
  8. Prvi privjesci su jako lijepi.
    Podsjećaju me na ruske ručne radove. Ne znam zašto :)
    Izgledaju skupocjeno :)

    Narukvicu možeš popraviti: u rupicu koja je pukla, ubaci malo glinamola, fino izravnaj, kad se osuši prelakiraj sličnim lakom.

    ReplyDelete
  9. Slazem se sa Selmom, zaista podsjecaju na ruske radove, pomalo na jaja porodice Romanov. A i preslatki su :)

    ReplyDelete
  10. Grožđana mast je nešto najbolje!! Imala sam jednu i potrošila je..sad imam samo kutijicu i ne mogu da nađem drugu da kupim :(

    ReplyDelete

Friends