10.9.12

Šta je to belo i... ?

   I tako se ja regularno spakujem za letovanje. Ni premalo, ni previše. Sve prema spisku, isplanirano do detalja. Dve haljine, duga i kratka, plus jedna za plažu. Dva šorca, za plažu i za švrljanje. Dve suknje, videti prethodno. Nekoliko bluzica, majica, košulja i slično. Za sve prilike ponešto. Srećna ja, srećan kofer. A da ni slutila nisam kuda me vodi morska sudbina...

   Na ulazu u Pefkohori, još iz autobusa, vidim neku finu damu koja je preko kupaćeg nosila belu haljinu-košulju. Kažem ja onom mom finom, ta bi mi košulja bila dovoljna, ne bih je skidala narednih deset leta, a on se nevino nasmeja, ne shvatajući svu iskrenost te izjave.

  Iste te večeri u prvoj morskoj šetnji, moj pogled se sreo sa njenom belinom. Za samo 7 eura, ja sam opremljena, drage moje, za narednih deset letovanja, najmanje! Tako da imate prilike da vidite šta sam nosila polovinu odmora (sve do apela nadležnih da se presvučem). Dužina nije baš za haljinu, ali se kamuflira uz šorc, i što se mene tiče ovo je potpuno savršenstvo.

   Pretpostavljam da će vam moja opsesija biti još jasnija kad uočite i savršenu neispeglanost. Elem da nije bilo jačih u sobi, verovatno bih u njoj i spavala, ovako sam samo popodne dremala...

:)





13 comments:

  1. Savšeno zaista! Ni ja ne bih skidala, ja tražim jednu takvu koju mogu kombinirati za sva godišnja doba.
    I bi li ti koji put podijelila kako ti njeguješ svoju crvenu kosu, izgleda jako lijepo a ja upijam priče o održavanju crvene kose kao spužva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala :)
      sto se kose tice, nemam neke filozofije, ali no problemo, podelicu :)

      Delete
  2. E bas mi je drago sto si toliko uzivala noseci tvoju belu kosuljicu.
    Jeste, stvarno medena je skroz i znam taj osecaj cistog pamuka, tako da si super napravila sto si uzivala i bila srecna sve vreme uz nju :)

    Ja sam prosle godine u Pefkohoriu na moru bila sa Saletom, tako negde u ovo vreme.Kada se samo setim kako nam je lepo bilo, jos smo isli njegovim kolima i svaki dan smo isli u onu divnu poslasticarnicu i jeli Politiko, najbolji i najfiniji kolac ikada!!
    Moj kofer je bio dosta veliki, a tada modni blog nisam ni imala u planu, ali puno stvari bilo gde nosim.Kao moja mama.To nam je sudjedno!!
    Vec se zamisljam sa decom i svim ti stvrima, ali cemo morati imati neki veliki auto!!OMG!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. moze kombi :)
      mi smo bili smesteni previse blizu te divne poslasticarnice :)

      Delete
  3. Sigurno je ultra udobna i super ide uz tvoju crvenkastu kosu. I ja bih takvu (i košulju i kosu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. udobna, da, zapravo kao da je i nema :)

      Delete
  4. Joj šešira i bijelog prstna <3.

    A bijelu košulju sam maznula od tate, i to nekad pred početak ljeta, a malo je topla, pa čekam da zahladi i da je nosam, nosam, nosam :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. prsten mi je omiljen.
      i eni sad treba jedna zimska. ovaj moj fini ima jednu dobru, ali nije voljan da je udeli, pa moram da nadjem svoju. onda je njemu ne dam :)

      Delete
    2. prsten mi je omiljeni.
      meni treba zimska, bela za sve prilike. ovaj moj ima jednu, al nece da udeli. kad nadjem ja svoju, ne dam ja njemu :)

      Delete
  5. joj potpuno te razumijem, savršena je! i ja sam se konačno naučila da ne vučem cijeli ormar za sobom :D

    ReplyDelete
  6. Nikad bolje investiranih 7e!

    ReplyDelete
  7. kao da si mene opisala...ponekad mislim...ja uopće nisam materijal za modni blog! Kad nešto volim ne mogu dočekati da se osuši pa da opet nosim do idućeg pranja!

    ReplyDelete
  8. i zaboravih reći košulja-haljina je savršena! Za tu cijenu, ja bi odmah uzela dvije...dok je jedna u pranju, drugu nosim!

    ReplyDelete

Friends