3.10.12

Grčka mačka



     Za prvih nekoliko dana u Grčkoj nismo videli ni jednu mačku, ne računajući par besnih repova koji su šuškali u žbunju. Takođe, ne računajući sve one mačke u prodavnicama suvenira, i mačke na platnenim torbama u nekoliko raspoloženja, a omiljeno nam bi horny, da ne kažem napaljena maca. Tih prvih dana stalno smo se pitali kako to Grci tvrde da im je mačka nacionalna životinja, a nigde mačke na vidiku.

   I tako sam bila ostavljena bez omiljenog subjekta za proganjanje i za slikanje. Ali otprilike trećeg i četvrtog dana počeo je da duva jak vetar, more se podiglo, a talasi su bili ogromni. A kad je sve to prošlo i temperatura je pala ispod 30 stepeni, one su se pojavile, niotkuda. I bilo ih je svuda...

  Ah mačke, kako vas samo volim, jer ste toliko pametnije od mene, a i za to vas baš briga.

:)

9 comments:

  1. Ginger mačka :), nisam odavno vidjela takvu, kod nas su većinom sive i crno bijele, iduću takvu usvajam.
    Meni je uvijek ljubav prema psima zasjenjivala mačke ali kad vidim kako vi ih blogerice vole i hvale zaintrigiralo me

    ReplyDelete
  2. Najvise sam volela zute-tigraste mace.One su me uvek tako inspirisale, jer njihove sare su neprevazidjene i jako lepe.
    Ova je predivna i jako bih je bubila sada! <3

    ReplyDelete
  3. kao sto rekoh, nisam bas cat person, al kada ih ti uslikas i lepo zacinis recima... <3

    ReplyDelete
  4. I to žuta! :) Znaš, ja sam jedno vreme sa putovanja stalno donosila po jednu drvenu, keramičku i sl. statuetu mace i tako sam ih "neprimetno" postavila po stanu. Jedna u hodniku, jedna u ormanu, jedna na polici za knjige... :D Lepo ali fotosi su ipak lakši za skladištenje. :*

    ReplyDelete
  5. joj kako sam prugasta i slatka! Lukavice male!

    ReplyDelete
  6. heh, poslednja recenica opisuje sve macke :) Bas njih briga, znaju da su superiorna rasa :D Mi smo tu samo da im se divimo i da ih sluzimo. Dja mi se tvoj blog, tek ga sad otkrih :)

    ReplyDelete

Friends