17.5.13

Mačke Istanbulske

       Ne, ne, nisam bila u Istanbulu, i sve do juče ne bih čak ni dodala nažalost ovoj tvrdnji. Istanbul nije bio na to do listi jer je previše blizu, liči, ima ga kod nas, u Sarajevu, Skoplju, svuda pomalo. Jednostavno nije bio visoko na listi prioriteta, kao na primer Lisabon... Sve do juče, dok nisam ukrala ove slike od nekoga ko se iz Istanbula upravo vratio, pun utisaka (poklona) i priča o mačkama koje haraju Istanbulom i osvajaju sve koji u njemu žive, koji dolaze, odlaze ili prolaze. Dakle, zbog ekstremnog potencijala za ulično uočavanje, jurenje, slikanje i maženje, Istanbul je upravo skočio na prvo mesto evropske to do liste. Sad, možete slobodno da zamislite mene kako jurim žuću oko harema, a za sultana ne hajem, 3, 2, 1...

;)




9 comments:

  1. Obavezno Istanbul!! Predivan je!

    ReplyDelete
  2. Pazi poziranja hehe
    Istanbulske mačke sam i ja upoznala, ali nisu mi htjele ovako pozirati, samo su bježale od mene :) Taj na trećoj slici je glavni hehehe

    ReplyDelete
  3. definitivno metni stambol na vrh te tvoje liste, ne samo zbog macaka, kojih zaista ima gomila i to na svakom cosku.. meni je to jedan od omiljenih gradova ikad, sutra bih se tamo preselila :)

    ReplyDelete
  4. Jao, i meni je Lisabon visoko na listi mesta koje želim da posetim. U Istanbulu sam bila, nije ništa specijalno (mada se većina ljudi oduševi).
    U Kotoru takođe ima goomila mačaka u Starom gradu, to ti je možda i najbliže za posetu :-)

    ReplyDelete
  5. Ja bi ga silno htjela posjetiti, baš imam dojam da bi me oborio s nogu :)

    ReplyDelete
  6. btw, raspisatih ti se kod mene u komentaru o essie laku pa da se sad ne ponavljam :)

    ReplyDelete
  7. Heheh, još u nekoj od turskih serijala sam zapazila puno maca, pa sam posle i videla te mece u turistickom marketingu.Da, zaista su posebne, kao i mace u Ukraini.
    Isto su drugačije i jako lepe.Kao Persiske sa debelim krznom!!

    ReplyDelete
  8. Kako su tako dlakave i kudrave :)

    ReplyDelete
  9. e macaka ima koliko hoces!nigde nisam videla psa, ali zato umiljatih i medenih macaka na svakom koraku:)

    ReplyDelete

Friends