15.5.13

Pomereno

    Evo jednog pomerenog outfit posta, i moram da vam kažem da nikada nisam izgledala mršavo kao na ovoj slici. Dakle, jedna jednačina koju ćemo rastaviti na proste činioce:




Bluza - Orsay bluza sa buvljaka, potpuno nova, sa gomile sve za 50, ulovila je moja sestra. Pamučna i vrlo mekana. U jednom trenutku životni ciklus joj je postao veš mašina, sušenje, nošenje (ponekad i ne stigne da se sasvim osuši). Pošto sam na kraju počela da ljudima izazivam kolektivni deja vu, a zatim i otkrila ućebani millimetar na njoj, dala sam joj malo oduška, pa nisam ni ja gonič robova...

Ogrlica - Mnogo volim nakit od sedefa, sa sedefom, na sedefu. Ogrlica je bila Tamarina, a na razlog za kupovinu iste pašćete na teme. Dakle, osim što je koštala 100 dinara, ove pločice zaličile joj na trbušnjake, a baš je tražila fitnes inspiraciju tih dana. Ja sam raširila oči kao manga devojčica kad sam je videla, a ona mi kaže ima ih još sličnih, kupi mi sutra, a meni srce da iskoči od uzbuđenja. Posle par grejpfrut piva meni oči i dalje cakle na ogrlicu, a Tami (popušta pod pritiskom valjda) je skida i kaže: -Ma, znaš šta, nije kom je dato, već kome je suđeno. Meni se nije toliko svidela. Al' za mesec dana 'oću trbušnjake da ti vidim!- Meni je, eto, bila suđena njena ogrlica, a njoj kasnije moje minđuše na tufne, ali stvarno suđene, nisam joj ih dala samo zato što nisam ispunila obećanje za trbušnjake...

Pantalone - Opet Tamara i ja u priči od pre dva četvrtka u pohodu na Kinu u Beogradu. Šta drugo da nam privuče pažnju do najšarenijih pantalona na spratu. Osmotrimo, a one se šarene u jedno dvanaset različitih dezena. Opipamo, a ono tanko, meko i lepršavo. Pitamo za cenu, 400 dinara, suzdržimo se od padanja u nesvest i kupimo. Tami neke cvetene, a ja ove pidžamaste. Posle nedelju dana, bila sam primorana da se vratim na mesto zločina, ispostavilo se da su i ove pantalone kao Politikin Zabavnik, za sve od 7 do 77, svi su tražili još. No, maznula sam i još jedne za sebe, crno-bele, Hammer time (ne pitajte). Tami se vraća po tufnaste.

Torbica je već poseban komad. Pripadala je najfinijoj mami, mog finog dečka, a odabrao ju je i kupio najfiniji tata mog finog dečka, jednom davno u Novom Sadu, kad je išao do fakulteta, onako, da je iznenadi i verovatno još malo osvoji. Vintage all the way, šta da vam kažem, čast da je imam je sada moja.

Knjiga (Holistička detektivska agencija Dirka Džentlija, Daglas Adams)- Upravo pročitana po drugi put. Iako duboko verujem  i poštujem reči DON'T PANIC! i verujem da svako treba da ima peškir pri ruci u svakoj prilici*, ova knjiga mi nije naročito legla pri prvom čitanju, čak iako je u pitanju baš Daglas Adams. Ali kada sam je ponovo pročitala posle odgledane četiri sezone Doctor Who, sve je bilo savršeno jasno, svaka kockica na svom mestu. Ova priča bi mogla da se pretvori u jednu od najsavršenijih epizoda serije, sa najsavršenijim huovskim preokretom na kraju.

Naočare -  Opet onaj dan sa Tamarom i Kinezi. Oblik koji sam dugo tražila, prelepe i prejeftine za moje dobro, za bilo čije dobro...

Prsten - Grčka 2012.

Lak - Još jednom Kinezi, ali snaga industrijska, odoleva ne samo vremenu, već i pranju sudova. Jedino što malo boji nokte, pa nije loše staviti neku podlogu pre njega. Ipak, bočice ovog oblika, a različitih boja se množe.

Cipele - Mogla bih i bosa, ali ako vas baš interesuje - ove.

;)

* Ako mislite da sam luda, znajte da nisam jedina i da možete da se pridružite, sve što treba da uradite je da pročitate Autostoperski vodič kroz galaksiju Daglasa Adamsa ;)

7 comments:

  1. Zaljubila sam se u hlače :D djeluju mi mekano i udobno, ko da bi mogla dane provoditi u njima :)

    ReplyDelete
  2. Pantalone <3 Kolekcija rapsodija prelazi granice normale..samo gomilam a ne lakiram..:)

    ReplyDelete
  3. ja obozavam tu knjigu :)

    ReplyDelete
  4. Sve jako lijepo, hlacice su mrak, torba mi se dopada a posebno prica o njoj

    ReplyDelete
  5. Dr who i daglas adams u istom postu,zenila bih te :-)! Daj jednom da vidimo i tebe. Svidja mi se kombinacija,totalno bih je nosila,a posto imam slicne odjece vjerovatno nekad i hocu :-)

    ReplyDelete
  6. Ogrlica je genijalna. Kao neki cigleni zidić, a ja volim ciglene zidiće <3

    ReplyDelete
  7. Obuci to kada budeš dolazila u Sarajevo, samo bez ogrlice (Marsovka će ti je ukrasti) :D

    ReplyDelete

Friends