9.7.13

Mačke blogerske - Pickpocket, Mica i Prca

     Ona se zove Slavica, ali svi ćete sigurno znati ko je kada kažem Pickpocket. A iako je Pickpocket, ona vam neće isprazniti džepove, ona će ih napuniti najčarobnijim stvarima iz svoje prodavnice, još će vam i dodati poneki. Trenutno svoje snove sanja u Lisabonu, a mi sa njom. I dok je ona tamo, malo ćemo joj pričuvati Micu i Prcu, makar ovako virtuelno, pa zato moramo prvo da ih dobro upoznamo.

All photos by Pickopocket

Lična karta
 • Ime(na): Slavica, Mica (Matora) i Prca (Mala)
 • Datum i/ili godina rođenja: Mica nekad u junu 2010. a Prca 19. aprila 2012. godine
 • Pol: djevojčice
 • Rasa: domaće mačke

Kako su se upoznali Slavica i Mica i Prca, i kako su dobili imena?
Mica je tog ljeta 2010. godine došetala do našeg dvorišta i svi smo se zaljubili. Bila je sva mala, mršava i čudna, brzo smo je umotali u dekicu, odveli kod doktora, sredili i za nekoliko dana se pretvorila u veselu pufnu. I odaziva se na sva moguća imena i tepanja. A Prca je njeno dijete iz drugog braka. Htjeli smo da jednom ima mačiće, sve smo udomili, a najmanje, najprcavije i najsmotanije je ostalo kod nas. Tako je i dobila ime. Svi smo se zezali sa njom i zvali je Prca i onda je postalo kasno i to je ostalo jedino ime na koje se odaziva.Micina i Prcina omiljena hrana?
Obožavaju piletinu. Mica je gospođa i prilično je probirljiva, dok je Prci samo bitno da jede. Vole krofne, kolače i nes kafu. Kad nije gladna, Prca gricka prepečeni hljeb, čisto da bi nešto žvakala.

Micina i Prcina omiljena igračka?
Najviše se igraju sa miševima koje sam im davno nekad sašila. Recimo da liče na miševe. Mica voli da vuče svoje igračke sa sobom, ljubomorno ih čuva i voli da spava sa nekom od njih. Kad ne spava i ne jede, Prca se igra i uopšte joj nije bitno šta je u pitanju, uvijek nađe sebi zabavu.

Micina i Prcina omiljena poza i prebivalište?
Zimi spavaju ušuškane pored kamina i stalno su komirane. Mica se izvrne na leđa i digne sve četiri u vis, dok Prca najčešće skupi nogice i meditira. Naravno, čim je neko krilo slobodno, one uskaču. Ljeti se samo razlijepe po pločicama i ne mrdaju.U čijem se krilu Mica i Prca  najradije gnezde?
Mislim da im je najvažnije da se maze i da je neko tu a čije je konkretno krilo, to nije bitno. Kad smo svi na okupu, pijemo kafu ili tako nešto, onda biraju kod koga će da idu. Njuškaju i šunjaju dok ne odluče koje je najbolje.

Kako Mica i Prca  provode dane od svitanja do sumraka do svitanja?
Spavaju, jedu, igraju se, maze se. Malo se vole, malo se svađaju, ali uglavnom uživaju.Ako bi im se pružila prilika da li bi Mica i Prca želeli da ulove miša?
Imale su priliku jer provode vrijeme i napolju. Mica ga je jednom ulovila ali se samo malo igrala  i pustila ga. Previše je dama da bi jela bilo šta što joj nije servirano. A Prca je smotana i nema šanse da bi ikad išta uhvatila i kad bi htjela. Često tako sjedi i tugaljivo gleda u ptice.

Kada bi Mica i Prca progovorili, šta bi prvo rekli?
Mazi me i gladna sam.

Anegdotica iz Micinog i Prcinog života
Svaki dan je nova zabava. Najzanimljive anegdote su vezane za njihovo zajedničko druženje. Način na koji se vole, igraju, grle, kako brane jedna drugu, ali i kako se svađaju i mrze. Neodoljive u svakom slučaju. Inače, u kući imamo i zeca, Čarlija. On ih ne podnosi a one obožavaju da ga maltretiraju. Svaki put kad legne da spava, Prca se privuče i nasloni leđa na njega i tako kunja.

Hvala, Mici, Prci i Slavici, što su se družile sa nama i što se pridružile lepom Njanji kao divne mačke blogerske.
;)
12 comments:

 1. Moje mačketine i ja ti šaljemo ljubav! <3

  ReplyDelete
 2. Jako lijepe mace i slike :)

  ReplyDelete
 3. Meni njih dvije tako liče i ne skontah koja je Mica, koja je Prca, ma ne skontah ni da su dvije mace na fotografijama :D.

  Prca mi je, ipak, iz priče, nešto pravo legla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. e, ja proučila, trebalo bi da je prca ova što ima manje crne na bradi, a mici je skoro cela brada crna :)

   Delete
 4. Mnogo sam zaljubljena u macke.Njihova tajanstvenost me mnogo privlaci.Ustvari, taj pogled i umiljavanje ne moze nikoga ostaviti ravnodousnim.
  Volim tvoj mackasti blog!!

  ReplyDelete
 5. Mnogo mi se sviđa ova tvoja ideja i moram priznati da ću tek na ovaj način saznati koliko Njanja ima sličnih drugara sa svim malim, mačećim ritualima. Tamo je drago što si počela da pišeš o ovome i radujem se sledećim gostima! :*

  ReplyDelete
 6. haha ovo mi je genijalna ideja za post! baš sam uživala , hvala ti mnogo na komentaru ,iako nisam komentarisala dugo na tvom blogu nisam prestala da ga pratim onoliko koliko stignem bar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. drago mi je da si se vratila :)

   Delete

Friends