19.8.14

Lament nad letom

     Izvređali smo leto na sve moguće načine. Rekli smo mu da je šizofrenično, da ima poremećaj ličnosti, da nas je izneverilo kad nam je najpotrebnije, da nam je smestilo na najpodliji mogući način, da odlazi i ne vraća se više, a ono ne haje i tera po svom. Barem je dosledno.

     Ja sam mu na kraju čak i HVALA rekla. Mora za mene nigde na vidiku ove godine, kupaći slušam kako tužno šmrca već mesecima kad god priđem ormaru. Hvala za antiletnje vreme, leto, jer sam lakše preživela grad.
   
     Ipak, kad je avgust uspeo da prošvercuje malo sunca, uspela sam da prošetam i po koju suknju. 'Ajde, leto, preživećemo te nekako ovaj put, ali zato sledeće godine... nemoj da se svađamo.

Košulja - 100% lan, kupljena u SH radnji, za sitne novce, za manje glamurozne namene. Munjevitom brzinom postaje letnji favorit i zvezda ormara, uprkos dugim rukavima. I da, uvek je tako izgužvana, i uvek izgleda kao da je nova, i da, ne posedujem prijatniju i miliju.

Suknja - kupljena u SH radnji, za sitne novce, za manje glamurozne prilike. Čučala u ormaru i služila za manje glamurozne prilike, a zatim doživela renesansni preporod pre dve godine, kada je iz nepoznatih razloga završila u koferu za more. Od tada vlada letom.

Sandale - zvane Spasiteljke. Prošlog leta je došlo do debakla zvanog mesec-dana-kreveta-povređeno-stopalo-kupi-normalnu-obuću, ma, pričaću vam već. Elem, za malo više novaca, ovog puta, počeo je preporod zvani KKO (Kupovina Kvalitetne Obuće), koji prekinuo eru KSŠS (Kupi Sve Što Sja).

Torba - produkt gore spomenutih mesec dana ležanja.

Naočare - već sam vas time smarala.

Prstenje - H&M, obožavano! Al', realno ima ga na svakom ćošku.

;)

11 comments:

 1. Kosulja i torba mi se posebno svidjaju i idu odlicno zajedno.. :)

  ReplyDelete
 2. Cim je lan, ja volim :)) A i torbu
  Na leto se osvrnuti necu..resila sam da ga ne primecujem..

  ReplyDelete
 3. I ja sam prilicno zahvalna letu sto nije bilo previse toplo. Nije bilo mora, mogla sam lepo da setam, bez ocekivanog nakupljanja vode u nogama :) Jos koji dan pa cu se poroditi, e pa onda mozes slobodno da bude malo toplije, pa da setam sina po ulicama grada :)

  ReplyDelete
 4. Ja sam zaljubljena u tvoju torbu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. za tih meseca dana lezanja napravih tri. jedno vreme sam ih zbog toga malo mrzela, ali i ja je ipak volim :)

   Delete
 5. Bas si me nasmejala sa vidjenjem vremenskih prilika koje bi se mogle smatrati letnjim! Kombinacija sarmantna i lezerna, savrsena za nepredvidljive dane koji su pred nama...Pletena torba je wow!

  ReplyDelete
 6. Nice skirt!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  ReplyDelete

Friends