21.3.14

Pinteresantna stvar

      Sećate se ono nekada davno (dobro, relativno davno) kad smo čuvali 'inspirativne' slike na hardu. Dragoceni gigabajti bili su zatrpani odećom, cipelama, mačkama, kuhinjama i tropskim ostrvima, barem moji. Save as, save as, save as.... Šta se s njima dešavalo posle? Nemam pojma. Znam da sam uspela da kupim jedne cipele koje su baš ličile na jedne koje sam do tada obožavala virtuelno, u folderu cipele, samo druge boje (e, baš ove plave - liče, zar ne?).

     Znam i da sam jednom na Fejsbuku napravila album pod nazivom ,,Maj imedžind lajf'' u kome sam iskombinovala sve savršene autfite, kuhinje, kuće, malo privatno tropsko ostrvo, i u kome sam tvrdila da ću se udati 3 puta. Jednom za princa Harija, zbog kraljevskih dragulja, naravno. Drugi put za Džejmija Olivera, jer je sladak i dobro kuva, i treći put za Juana Mekgregora zbog ARRRRR! I da, zadržaću svog dragog kao ljubavnika za sve to vreme, jer ga obožavam, naravno.

     Tako je bilo nekad, a danas, danas imamo Pinterest. Pinterest kome dajem sate i sate za kojima ne žalim, Pinterest na kome obitavaju moje želje. I baš volim kad nekoliko dana nemam vremena ni da škicnem, pa se onda vratim sa šoljom kafe i skrolujem li, skrolujem. Pinterest mi znači i knjige, i mačke, i ormare, i još mnogo, mnogo toga...

     Nego, postane sve to ponekad frustrirajuće, neko tamo sve to ima, a mi gledamo slike. Ne, ne, ili je poenta bila da se inspirišemo. I tako mi dođe da se pored sklapanja svih tih tabli savršenstva malo i inspirišem, da se ostvarim, da nemaju sve to samo ti neki oni, da imam i ja.

     E, na tabli jewels stoji mi ova ogrlica, a u kutiji sa (pomalo odbačenim, ne-znam-šta-mi-bi) nakitom, stoji mi lanac iz ovog posta, koji se doduše nikada nije ni predstavio kao ogrlica.

     

 
     Verujem, zapravo, da je karijeru započeo krajem devedestih, na struku neke, recimo, ljubičaste, leopard haljine, pod vašarskom ili svadbenom šatrom, negde u Istočnoj Srbiji. Elem, vidi se u njemu potencijal. I dohvatim se klešta, skratim ga za tih nekoliko povećih alki i ostavim samo ove fine, geometrijske, i totalno se istripujem da mi vrši pos'o baš kao ta ogrlica s Pinteresta.

     I sad tu prvu pinteresantnu stvar nosim baš često, a ona je totalno zaboravila svoju nekadašnju karijeru, majke mi...


                                                                            
;)

13 comments:

  1. E baš mi je žao što ne pišeš češće, zaista uživam u tvojim postovima. I ja sam otvorila Pinterest, kačila neke stvari, ali mesecima nisam ušla na sajt jer se čovek lako udubi i izgubi dosta vremena.
    I još da priznam da sam ja par puta maštala da se udam za Rudolfa sa 24Kitchen, da mi on mesi torte i pite, a da svog dragog držim kao ljubavnika (Džejmi jeste bolji frajer, ali Rudolfovi specijaliteti mi nekako više leže).

    ReplyDelete
    Replies
    1. e, u ono vreme rudolf još nije bio popularan, ali znam šta hoćeš da kažeš :)

      Delete
  2. Baš mi je super ogrlica, skroz je posebna :))
    Ja sam u početku stalno visila na Pinterestu, a sad ga više toliko ne koristim, prvenstveno jer mi je totalno neuredan i ne snalazim se, a nemam volje sve brisati i krenuti iz početka :) Ali da mi je živjeti u mom idealnom stanu kakvog na Pinterestu imam... <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kako neuredan, pa ja sam tamo najorganizovanija na svetu, za sve imam folder, inače sam prirodna nepogoda :D

      Delete
  3. Zamišljam te kako mi pričaš ovo sve, i kontam - 'esi ti meni slatka :). :*

    ReplyDelete
  4. Jao ja bežim od Pinteresta, ako i tamo otvorim profil pa ja dana belog videti neću. :D
    Verujem da je skroz zaboravila na svoje početke, lako se komad nakita navikne na bolje! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. izgleda da samo ja verujem u konstruktivno gubljenje vremena...
      :)

      Delete
  5. Ali bas je nekad i opterecujuci taj Pinterest - sve te grize savest sto si toliko toga nakupio, a nikako da krenes da DIY-ises :) I ogrlica mi je tvoja bolja!

    ReplyDelete
  6. Verovala ili ne ja nemam pojma sta je Pinterest i nikada ga nisam koristila.Mozda sam jednom ravirila i vise nikada.
    Ogrlica ti je super.Bas su mi cool ti krugovi i nekako kontam da izgleda bas efektno na svemu.Volim!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ti si jedno internet čudo i ne treba ti ni pinterest ni instagram, dovoljan bloger, tu si nam savršena :)

      Delete
  7. Super inovativna ogrlica! Obozavam recikliranje i da starim stvarima udahnes novi zivot ;))
    Geometrijske alke su skroz chic! Pinterest sam otkrila skoro i mogu ti reci da sam pocela da stvaram opasnu zavisnost ;))

    ReplyDelete

Friends