21.8.14

Zlatna ptica

     Od prošlog leta ja slušam o ovoj knjizi (Donna Tartt - The Goldfinch), non-stop. Svima se svidela, kroz ceo internet je prohujala. Uprkos tome što je preporučivana od vrha do dna WWW, ja sam izvela fantastičan podvig i uspela da ne saznam ni r od radnje, ni l od likova, sve dok nisam počela da je čitam. Zapravo jedinu informaciju o njoj na početku mi je dao Kindl - da kraja knjige me čeka 43 sata i 10 minuta čitanja, obećavajuće! Zato o knjizi ništa više neću reći, jer vam želim da budete tabula rasa kad je uzmete u ruke, da joj dozvolite da vas zgrabi i odvuče, i da se posle svakih sto strana pitate kako smo sad stigli ovde. Rećiću samo - knjiga je fantastična!



Što se tiče tehničkih stvari prevoda kod nas još uvek nema, ali verujem da će ga uskoro biti. Tako da dok čekate možda pročitate ostale dve knjige Done Tart. Autorka deluje kao strašno  zanimljiva dama, a za ovu knjigu je dobila Pulicera, znači sve zajedno 5+.

;)

8 comments:

  1. prosledila mami. Ona kupuje u poslednje vreme, pa se ja grebem od nje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ove jos nema, moracete da se strpite :)

      Delete
  2. Čitala sam Doninu ''Tajnu istoriju'', ali sam se malkice razočarala jer je toliko obećavala na početku. Možda je ova bolja.
    p.s. pročitala sam Okean na kraju puteljka koji je čamio na polici :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za mene je ova savrsenstvo :)
      Bas mi je drago za Gejmena, nadam se da si uzivala.

      Delete
  3. Izvanredna preporuka! Deluje mi kao stivo koje se cita sa uzivanjem i dugo urezuje u pamcenje ;) Obecavajuce <3

    ReplyDelete

Friends