25.3.14

Onaj o proleću

     Draga Australijo, strašno mi se sviđaš i jedva čekam da se upoznamo. Ipak, izvini za proleće, ali sad je na nas red, zaslužili smo ga. Uostalom tebe zima i ne pogađa baš mnogo, strpi se jedno šest meseci.


     Drage preostale tri dve biljke na mom prozoru i nekoliko drugih strateških mesta u stanu, znam da sam već na uslovnoj zbog konstantnih ubistava iz nehata vaše braće, nadam se da ćete mi oprostiti. Iako priznajem da sam ubila i kaktus i čuvarkuću (kako i zašto, ne znam), dracena i ona ljubičasta puzavica su još žive majke mi, a za koprivu sam sigurna da je otišla u posetu rođacima prošle nedelje, pa se ne javlja, njen nestanak nema veze sa mnom...


     Draga knjigo, nadam se da ćeš mi se svideti, iako se na početku nismo nešto složile, a svi su rekli da si dobra. Da li je u pitanju prevod ili nešto drugo, ne znam, dajem ti drugu šansu (kao što će i biljke meni).


     Dragi trideseti rođendane, spremna sam za tebe, nema drame, obećavam. Od tebe tražim samo sunčan dan za besplatan ulaz u zoo vrt* i one cipele, znaš već. Dobro i možda malo mudrosti - one u koju sam toliko verovala da dolazi sa tridesetom, ako imaš viška, jer rešila sam da od tridesete mogu da kažem za sebe da sam žena, a ne devojka, pa eto čisto da se ne blamiram...
*Ako neko nije znao, na rođendan dobijate dve besplatne ulaznice za Beogradski zoo vrt. Ja ih iskoristim svake godine, nego prošle godine 'ladno pao sneg krajem marta, ali ove godine Australija već odvukla jesen i zimu, pa eto.
:)

12 comments:

  1. I kod mene su biljke u pomalo kritičnom stanju.
    Za Zoo vrt znam da se ne plaća na rođendan, ali to još nijednom nisam iskoristila - preko dana obično bude prevruće (pošto je u avgustu), a predveče mi dođu gosti. A i mene ove godine čeka taj okrugli rođendan, uf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. moje biljke na intenzivnoj:)
      nekad mi se cini previse okruglo...

      Delete
  2. Ja sam kriva za sneg :) Evo, ove godine stizem tek krajem aprila..cisto da se osiguramo..ne bih da ti pokvarim jubilarni :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. jao, jeste, ti si :D
      čekam te ja, anyway, kad god došla dobro došla :)

      Delete
  3. E, kako se zove ova biljka na slici, ova, kao, palmica? Ja to imamo godinama i jednom je skoro uginula, pa bih rado "proguglala" da vidim šta joj treba jer nikako da budem 100% sigurna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je dracaena, ali nisam ni ja utvrdila tačno koja. na engleskom je dragon tree. ona me preživljava najduže od svih, oko godinu i po, a mene nije lako preživeti. ja sam otkrila da joj ne prija direktno sunce, i da je treba retko zalivati, a povremeno je prskam vodom iz fajtalice, kao pada kiša. donji listovi ponekad otpadaju, ali meni se cini da je to deo razvoja, eto :)

      Delete
  4. Čitamo istu knjigu! :) Nisam znala da možeš da dobiješ karte za Zoo vrt, hvala na informaciji. :) Iskoristiću ih sa zadovoljstvom. :) Nadam se da ćeš imati lep i sunčan dan za svoj praznik; stvarno ne bi bilo fer da bude loše vreme. :)

    ReplyDelete
  5. Sve najbolje draga Cat ti zelim od <3

    Meni je cuvarkuca isto uginila ove zime, ali ne zyma zasto.Bila je van, ali ona moze biti van i zimi.Uginila je jadna.Bas mi je bilo jako zao, a imala sam zbunic lep od njih.
    Ova palma sa slike ne voli puno vode i sunca tj. svetlosti, pa je stavi negde gde svetlost ne udara bas direktno na nju.
    Meni je lepog cveca svekrva ostavila i mogu reci da lepo uspeva :) Sem cuvarkuce :(

    ReplyDelete
  6. Bilo bi zaista divno kada bi dobila karte za Zoo vrt na tvoj rodjendan! To bi bilo za pamcenje ;)
    Ja zasad od biljaka imam samo drvo zivota, a njemu ne treba prevelika briga...nadam se da cu sa godinama uzgajati vise cvetica! Vidim da si ovan kao i ja, a mi smo puni zivota tako da tridesete znace samo novu samospoznaju i pobede!

    ReplyDelete
  7. I ja sam nekim cudom uspela da unistim kaktus- jos uvek se pitam kako je to moguce... besplatne karte za zoo vrt! nisam imala pojma da je to moguce, doduse mozda zato sto sam januarsko dete...hmm..eto jos jednog razloga zasto je lepse biti rodjen u prolece!

    ReplyDelete
  8. Pretpostavljam da je rođendan sad već bio, pa sretan :) I 30-ti? Mislila sam da smo si tu negdje :) Doduše, u zadnje vrijeme se okružujem 30+godišnjacima, ne znam što to o meni govori :D

    ReplyDelete
  9. Rodjendan ti je do sada vec prosao. Nadam se da su se zelje ispunile :) Sto se tice biljaka, videla si verovatno na mom Instagramu: zamija je cudo! Gde god da je stavis, kad god da je zalivas, ona samo raste. Probaj druzenje sa njom!

    ReplyDelete

Friends