24.6.13

Glava u torbi



         Osnovne stvari koje treba pretpostaviti o svakoj ženskoj torbi su da ona 1. naravno, prkosi svim zakonima fizike, 2. da je u njoj prostor neograničen (a zapremina nesrazmerna prostoru), 3. da stvari u njoj često nestaju bez traga, ali i da se 4. u njoj nalazi sve ono što čoveku može da zatreba u širokom dijapazonu situacija. Naravno, ovaj poslednji deo je neprimenljiv ako je to nešto potrebno baš vlasnici pomenute torbe, u tom slučaju važi isključivo pravilo broj 3. I iako ovo već svi znamo, možda bi ipak moglo da se doda u neka 3 zakona termodinamike* ili tako nešto, čisto da se ozvaniči. Ja sam lično jednom prilikom gurajući glavu u svoju torbu, pokušavajući da uđem u trag ko zna čemu, izgovorila rečenicu: ,,E, sad ću da uđem u ovu torbu i da se nosim!'' Možda je, a možda i nije usledilo par eksplicitnih izjava.
        I dok sam se na faksu uvek izričito bunila protiv drugarice koja je bila opsednuta razgledanjem unutrašnjosti moje i svačije torbe, internet pomama virkanja u raznorazne torbe me je potpuno zaokupila. I rekoh, što da ne, evo da malo probunarimo, ali neka bude korisno, da procenimo i konačnu težinu.

- Za početak naočare, ne samo da budem lepa, nego... znate vi zašto! Napolju je 2000 stepeni i Celzijusa i Farenhajta i svih ostalih koji hoće da mere, i zvezda peče. (oko 50 g)

- Mini neseser i mini šminka (hvala Aleksandra) koju retko koristim ali uvek imam, jer kad je ne bih imala želela bih da je često koristim (zakoni fizike, kao što rekoh). Pa labelo, uvek neko ovako tamno crveno, da ostavi trag. Ovo na slici je nar, a moje omiljeno je marakuja, kome više ne mogu da uđem u trag. I još jedan balzam za usne bezimeni, koji je uvek tu i koristim ga nekad, i dalje ne znam kako i zašto (fizika!). U neseser upadaju i hemijska i šnala, koji posluže ti i tamo, a sve zajedno ublažava stavku 3 iz uvoda (oko 50 g).

- Ogledalce, to je ovo sa princezom, između hemijske, labela i šnale, ne može da stane u neseser. I da princeza je 3D otvara i zatvara oči (oko 20g).

- Ovo je jedna knjiga koju mogu da nosim sa sobom, brzo se čita, ima svega desetak strana. Srećom pa mi je ona u opisu posla i najpopularnija među bandom kojoj je čitam, pa je često u torbi (oko 20g).

- Loptica skočica (!? znam, znam...), objašnjenje slično prethodnom (oko 30g).

- Ova lepa sunčana šuma krije misli suludog uma, neviđene okvirne proračune težine stvari u jednoj prosečnoj ženskoj torbi, spisak za pijacu, ideje... to je blokče, da (oko 10g, ne računajući težinu misli).

- Novčanik u čijoj proizvodnji nije stradala nijedna zebra, možda samo neka trosed-i-dve-fotelje garnitura (prosečna težina u dinarima - vrlo malo, u gramima oko 100).

- Plava futrola za telefon u koju sam zaboravila da ubacim telefon, ups, ali svi znaju kako izgleda telefon, a futrola je ipak nova. I da, ona izaziva u ljudima neobičnu želju da je maze, gužvaju i gnječe, možda je silikon u pitanju (težina sa telefonom oko 140 g).

- Metalna kutijica - znate ono kad vas neko pita imate li papirnu maramicu, pa zaronite rukom u torbu i pobedonsno podignete tražene papirne maramice u vis, ali to u stvari nisu papirne maramice, već sasvim drugi damski proizvod. Da, dešavalo se vlasnici ove torbe sve do susreta s ovom kutijicom, sada više nema zabune (oko 20g).

- Foto aparat mi je uvek, baš uvek u torbi, narandžast u svojoj ljubičastoj futroli, a ne vidi se jer je morao da slika. Priznajem da je malo zapostavljen od kada je stigao telefon, ali i dalje je uvek, baš uvek u torbi (oko 130g).

- Ključevi toplog doma (topao je, jer nema klime) i moj dragi privezak sa Stičevima. I da, ne bih ja na vašem mestu tvrdila da to nisu Stičevi, ukućani su prošli tu borbu i potvrdiće da nije bitka u koju se valja upuštati... (oko 20g).

- I kartica za prevoz, da nećemo o tome... (gramaža, ne, vrednost 0).

I ima ovde oko 600 grama, nije strašno. No, dodajte na to flašicu vode s vremena na vreme, pa vas on zamoli da ubacite i njegov telefon i novčvanik i kljuceve, ponesite baletanke, ako će nove sandale žuljati, i nešto za grickanje... ima li svrhe nastaviti? I da, obično imam i žvake, Orbit borovnica, odavno sam prestala da popuštam pritisku i kupujem one ljute. Ipak, znate šta? Ne bih se ja menjala za manju, a vi?

* Svakako nemojte da me držite za reč oko toga u koje zakone fizike, ili bilo čega, ovo treba da uđe, jer zakoni fizike i ja nikada nismo bili u prijateljskim odnosima, ali trebali su mi neki zakoni, a znam da su ovi ozbiljni, pa eto...

;)

14 comments:

  1. Treba vama ženama ona torba ko iz Hari Potera, ona što joj nema kraja. :p

    Pođem da nađem taj isječak iz filma i na kraju završim pola sata na jutubu gledajući gluposti. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, da, Hermionina torbica iz 7. knjige :-DDD Gde se samo seti toga.

      Delete
    2. e baš na tu mislim svaki put kad zaronim u ove moje :D

      Delete
  2. Takvo je nekako stanje stvari i u mojoj torbi i stvarno je sve dobro dok ne ubacim bocu vode i za svaki slučaj majicu dugih rukava :) A uz nju mi uvijek na ramenu visi i fotić na čiju sam se težinu neko vrijeme navikavala, sad ga više ne osjetim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ja tako, još ponešto, još nečije i skoči kilaža :)

      Delete
  3. Dobra si ti. Torba ti izgleda u savršenom redu u usporedbi s mojom. Naočare zakon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, da ja je bacila i sve ovako ispalo i poređalo se. sigurna sam da je moja savršeno slična tvojoj iznutra :D

      Delete
  4. Svarno, kad tako poredaš, izgleda uredno i pristojno, za razliku od moje koja je uvijek puna maramica, papirića i autobuskih karti. Zato i nemam volju da ovako nešto pokazujem svijetu :D.

    Ja sam nabavila ono novo MED labelo :D.

    Sviđa mi se cekerče/torba! I futrola! A tek naočale!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa, ja sam to sve uklonila nisam baš htela da vas izlažem traumatičnim iskustvima :D nego dala sebi za pravo da jedan sve izgleda ovako, vuhu! torba, futrola i naočare se zahvaljuju ;*

      Delete
  5. Jao bas svašta imaš tj.nosiš, ali kada ti sve treba :)
    Ceger torba mi se mnogo dopada, ai loptica skočica je super.I ja imam jednu kao Mocart kugla je, ali je nigde ne nosim, tako da mislim da je to super ideja.
    Divno si sve uslikala i divno je ponekad zaviriti u tuđu torbu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sve mi znamo da nam sve to trba, kad tad ;D

      Delete
  6. kakvo lepo sarenilo :)

    ReplyDelete
  7. ..i jos kisobran, i nesto za "od gore" ako "zaladi" :) Od cvika sam prvo mislila sa su ti neke ronilacke naocare, hihih A onda sam skontala da su to prave naocare, i da sam slicne i ja duuuugo ranije nosila!

    ReplyDelete
  8. Dok iz torbe ne izvuces lampu i sobnu biljku ne racuna se :*
    A gaf sa maramicama je dobro poznat :)))))))))))))))))

    ReplyDelete

Friends