2.12.13

Mačke blogerske: Marija (Bubullina) i Džulijan

Narode, iznenađenje! Mačke blogerske se vraćaju u zimskom izdanju, a u to ime današnji gost nam ima ruske krvi, i to kraljevske. Ako želite prvo se podsetite fantastičnog žutog gospodina, a onda i dve preslatke crno-bele dame, a onda osmotrite i ovog divnog plavog gospodina.
Džulijan je mačak jedne Marije, koje Marije? Sve će vam biti jasno kad kažem Bubllina. Da, da, to je ona ,,koja živi sa namerom da širi kreativnu zarazu''. Mene je zarazila odavno, a ako vas još uvek nije skoknite na Bubullinu i sve će biti gotovo za čas, ali pre toga pogledajte kako žive Marija i Džulijan.

Lična karta
 • Ime(na): Marija i Julian (Džulijan)
 • Datum i/ili godina rođenja: 29. mart 2012.
 • Pol: Muški
 • Rasa: Ruska plavaKako su se upoznali Marija i Džulijan i kako je Džulijan dobio ime?
Džuli je bio rođendanski poklon od mog dragog. Nije bio poklon iznenađenja ali smo definitivno iznenada odlučili da ga uzmemo. Svi oko nas su bili iznenađeni, ako ništa drugo :).

A ime je dobio po jednom i jedinom kralju koga priznajem - king Julianu:
Titulu kralja je opravdao koliko odmah, jer od samog starta vlada našim srcima, bukvalno. Nikada nisam imala ljubimca, i nisam imala pojma o količini ljubavi koju možeš da gajiš prema tim malim njuškama.

all photos by Bubbulina

Džulijanova omiljena hrana?
Uglavnom sve ono što nije namenjeno njemu. I kuvana piletina.

Džulijanova omiljena igračka?
Vezice za kablove. I bilo šta što leti i visi, i nestaje iz vidokruga. Ako su to vezice za kablove koje lete po celom stanu i nestaju iz vidokruga, još bolje.

Džulijanova omiljena poza i prebivalište?
Ne znam koja mu je omiljena pošto ih ima mali milion... isto važi i za prebivalište. Jednostavno, if it fits, he sits.

U čijem se krilu Džulijan najradije gnezdi?
Krila mu nisu baš omiljeno mesto za maženje, on je više tip koji će da vam se uvali kada  god vidi da vi spavate. Moram priznati da najviše voli kod mog dragog da se mazi, njih dvojica imaju tu neku posebnu vezu, neobjašnjivu za mačku i vlasnika. Ali ipak najbolje je kada smo svo troje ujutru pospani, ne zna se ko koga češka i ko više uživa :).Kako Džulijan  provodi dane od svitanja do sumraka do svitanja?
Zbog njega smo počeli da navijamo alarme za buđenje sat vremena ranije, jer ono što bi nama trebalo da predstavlja znak za ustajanje njemu predstavlja savršenu priliku da se smesti u krevet i zahteva češkanje od svojih ljudskih podanika. Sumrak obično podrazumeva gledanje serije zajedno sa nama, a sve ono između svodi se na jelo, spavanje i igru, kao i svaka mačka. Mada, on bi se verovatno igrao po ceo dan, da postoji dovoljna zaliha vezica u kući ili golubova koji lete pored prozora.


Ako bi mu se pružila prilika da li bi Džulijan želeo da ulovi miša?
Da miševi kojim slučajem imaju krila, definitivno. Za obične miševe ne mogu da tvrdim :)


Kada bi Džulijan progovorio, šta bi prvo rekao?
Gde su moje vezice?

Anegdotica iz Džulijanovog života
On je prilično uobičajena mačka koja živi u stanu pa samim tim i nema mnogo mesta za anegdote... osim možda onog jednog momenta kada je potpuno izignorisao vrata od terase i zaleteo se da uhvati goluba. Zveknuo se kao kreten, sa sve razmazanim otiskom njuške u staklu :). Pored toga, svaki dan sa njim je zapravo zabavan na svoj način.


Da, da, znam o čemu sad mislite - čari i savršenstvo mačećeg života još jednom su dokazane, zar ne? 
Hvala Mariji i Džulijanu na odvojenom vremenu!

PS Kolika je to slučajnost da je moj rođendan samo dva dana pre Džulijanovog, a njegova vlasnica mi je imenjakinja? Hm! ;)

7 comments:

 1. Divno iznenađenje!
  Džulijan je adorable! <3

  ReplyDelete
 2. Stvarno prekrasan mačak :) Mačke i kutije, neraskidiva veza :D

  ReplyDelete
 3. Baš je lijepi! A ja čak ni ne volim mačke :D

  ReplyDelete
 4. Djulijan lepotan mali <3 Kako je drazesan kad se svuda po kuci zna uglaviti i smestiti :))
  Moja dugarica ima zenku ruske plave macke Lili, tako da znam kako su drazesne!!!

  ReplyDelete
 5. :)
  Ja samo da se zahvalim još jednom na prilici da budemo među svim ostalim njuškicama na blogu ♥

  ReplyDelete
 6. Volimo Džulijana puno (i to oba!)! Hehe, to su oni instagram profili gde sve pada u drugi plan, samo kada se mačeći brkovi pojave na fotografijama. <3 Presladak!

  ReplyDelete
 7. Jao stvrano je ruska plava macka predivna, bas mi se mnogo dopada i jako bih je volela da je imama.Ima je jedan nas drug, ali se uopte nemazi i skace kao mali bambi.
  Slike, tekst sve mi je super!! <3

  ReplyDelete

Friends